1967- denna dag


Hipp hurra broder! Vad har hänt på dessa 40 år? Jag googlar:


Ur Svd


"Albert har letat partner i 40 år
En kärlekskrank albatross har ägnat de senaste 40 åren åt att förgäves söka efter en vän i Skottland.Den ensamme albatrossen, som kallas Albert, tros ha flyttat till Skottland från Sydatlanten år 1967, enligt BBC News. Sedan dess har han rört sig mellan olika öar där hans sysselsättning har varit att försöka finna en kär vän bland havssulorna, något som visade sig vara lönlöst för honom. De 60 centimeter höga sulorna har under de senaste fyra decennierna inte fattat tyckte för Albert, den store svartbrynade albatrossen som är över två meter mellan vingspetsarna. Albatrosser håller ihop med sin partner livet ut. Men experter tror att den minst 47 år gamle Albert har accepterat att han kommer att förbli ungkarl."


Ur Sydsvenskan


"För fyrtio år sedan planterade familjen Svensson i Arlöv en liten bambubuske i sin villaträdgård. Nu är busken tre meter hög – och blommar för första gången.
ARLÖV. – Jag blev förvånad, man har ju vant sig vid att bara se blad år efter år. Så plötsligt är den helt full av blommor, säger Ann-Sofi Svensson och visar sitt praktexemplar."


Det här är ett fint perspektiv till livet. Det kan skänka lite tröst när vi hetsar, stressar och ska ha och ska ha. Sett ur Alberts och bambubuskens perspektiv så kan man hitta många fördelar med sitt liv. Vill man kolla vidare på detta googla buddism....



(bild: litografi Edelmann)

Kommentarer

Anonym sa…
Jaja, men har du grattat brorsan på riktigt vis?
Anonym sa…
Brorsan gillar hårda paket....det ser inte hårt ut!
Enna sa…
Jag tycker vi skramlar ihop en litografi till honom. Det blir ett hårt paket..

Populära inlägg