Svenskt Tenn-väska


Efter att ha läst DN På Stan i torsdags blev jag så köpsugen. Citerar Marie Birde (så bra modeartikel, hittar tyvärr inte artikeln på nätet.)

" JOSEF FRANK ÄR höstens skatt. De vackra mönstrens okrönte konung har gjorts tillgänglig för alla, när hans mönster nu syns på väskor och tygkassar. Hans design passar perfekt ett mode som blickar tillbaka och vill återerövra klassiska ideal. Josef Frank, som tänkte att han skulle försöka vara en demokratisk designer i en tid då man ville skilja på folk och folk, har alltså tagit över hela stan."

"Nej, när Josef Frank nu är ute och går på gatan har han brutit mot konventionerna och är där han vill, i sällskap med en Söderböna på Götgatsbacken, på väg till Indigo för att dricka öl. Jeansen kommer från Cheap Monday, kappan är second hand och väskan alltså från Svenskt Tenn. Det ser modernt och tidlöst ut."

"Snygg och diskret, proper men med en egen identitet, klassisk och modern på samma gång. Kulturarv, mode, stil och personlighet förenat i en enkel väska."

Men min väska ska ha elefantmönstret av Estrid Ericson.
Upplysningar: Josef Frank verksam under 30-50 talen. Lite svenskt borgerligt kulturarv: Svenskt Tenn

Kommentarer

Populära inlägg