Bokus.com

Alla dessa böcker har sträcklästs under sommaren/hösten. Underhållning av bästa sort.



En klass för sig av Curtis Sittenfeld. En till ytan riktigt tråkig bok, med en lätt menlös handling. Tjej mellan 14-18 som går på internatskola. Är lite utanför. Gör mest ingenting, är medelmåttig, mesig och betraktande. Sträckläste skiten! Det var ju så det var för min del i alla fall. Gjorde ingenting mellan 13-18. Gick mest och trånade. Och kunna skriva om den perioden i livet och så himla bra .....(om en period i livet man kanske helst glömmer...)



Kungamordet av Hanne-Vibeke Holst många strå vassare än Kronprinsessan. Ruggig, spännande, hon har ett sånt driv i texten. Misshandel, makt, rädsla. Hon vill berätta något, det är inget finlir, men budskapet når fram.



Att orka läsa igenom 800 sidor i dagens snabbkonsumtionsvärld går alldeles utmärkt. Michel Faber The Crimson petal and the white en såpa med knorr, Dickens, om 1870-talets London, väldigt in på porerna. En saga.



Belle-de-jour. En bloggbok av en callgirl i London idag. Vad lite man vet.... Väldigt köttigt, inte upphetsande, men coolt skrivet. Jaha, kan en intelligent människa välja att försörja sig som call-girl, fastän man inte behöver. Tydligen, det finns exhibisionister.

Kommentarer

Populära inlägg