Frossa dag 1

Den perfekta starten för hösten är litteraturfestivalen som brukar hållas i K-stad sista helgen i augusti. Det är alltid strålande väder. Ett gäng författare får 45 minuter var att presentera sin senaste bok, berätta om sitt författarskap och visa upp sig.

Vissa författare är så drivna på scenen. Svårt att föreställa sig att de sitter ensamma på sin kammare resten av året för att sedan plötsligt blomma ut på scenen.

Theodor Kallifatides. Det är som att vara på en Kentkonsert. Publiken älskar honom utan förbehåll. Han utstrålar en rogivande karisma, elegans, lätthet.

Elsie Johansson. Läste ur senaste boken och berättande om utgångspunkterna i sitt skrivande. Att skriva om det lilla och nära hade varit den begränsning som var nödvändig för att överhuvudtaget kunna skriva.

Maria Ernestam. Klädd i glittrande prinsessklänning, röda Dorothyskor och vacker som en porslinsdocka. Kanske något för perfekt för mig.

Åsa Moberg. Henne gillar jag. Mycket vacker 60-något kvinna med festivalens snyggaste biceps. Pratade otroligt inspirerande om Simone Beaouvir och Florence Nightingale. Hon vävde ihop deras liv på ett till synes enkelt sätt, men efteråt vet man inte hur det gick till.

Kommentarer

Populära inlägg