Smakprov

"Just precis idag behöver Markus hjälp med att sätta upp elstängsel runt majsåkern. Vildsvinen är galna i majs. De smyger dit på natten och är mycket svåra att upptäcka. Ibland brukar jägarna sitta och spana i jakttornet efter dem, men grisarna klarar sig oftast.

Pappa och Leo hjälper till med stängslet. En ståltråd och en generator. Känna på ett elstängsel är inte skönt. Leo vågar inte prova, inte pappa heller. När strömmen går på surrar det. Hoppas majsen klarar sig nu. Den ska bli komat. Fodermajs kallas den. när de är klara är det eftermiddagskaffe, men Leo vill inte ha. Han är sex år gammal och har faktiskt provat att dricka kaffe. Det smakar starkt. De vuxna dricker kaffe och Leo dricker vatten och de pratar om saker som händer på gården. Det händer något jämt hela tiden.

Veterinären ska komma, klöververkarn är beställd, mjölkroboten ska installeras. Traktorflaket har tappat lemmen, kvigorna ska köras iväg till björnbärshagen, fem kvigor ska hem för att kalva, och det bästa av allt, gräset är moget för att skördas och då får Leo göra det som han gillar bäst, att åka med Åke på traktorn. Åke kör gräshuggaren. Han får köra i flera dagar, fram och tillbaka på åkern. Leo sitter på extrastolen och bara njuter. Det är spakar och pedaler, man sitter högt. "


Ett stycke ur min kommande barnbok: Leo på landet. För barn i 5-7-års-åldern. Jag filar på de tekniska detaljerna....

Kommentarer

Anonym sa…
Vad bra, vad duktig du är!!! Lycka till med boken..
Många kramar
L
Enna sa…
Tusen tack!! Jag behöver lite support. Får testa om dina syskonbarn vill läsa sen...
kram

Populära inlägg