Höstjakt



Årstidernas växlingar har sin charm. Det finns något vackert i hela processen. Det spirar, det frodas, det vissnar och vilar. Varje årstid kräva sin egen klädsel. Speciellt barn ska vara praktiskt klädda.
Tillbringade därför en svettig timme på Maxi i lördags. Kidsen har gått med slitna gympadojor till nu, vinterstövlarna är för tjocka för de 10 grader som råder. Efter mycket letande blev det mörka kängor. Sedan upptäckte vi, "di snåle", skylten "3 par till priset för 2". Då förvandlades vi till ocoola vuxna.
I hjärnan surrar det: Hm...... då får det bli skor till C* med, hm..... måste hitta så dyrt 3:e par som möjligt (GRATIS-paret). Ratar A:s par, nytt skoletande inleds. Snubblar naturligtvis över ett mycket fyndigt 4:de par skor, som inte går att motstå.
Väl framme vid kassan saknar ett par skor prisuppgift, kassaapparaten får fnatt av att registrera 4:a par skor, ingen rabatt utgår. Jag springer runt i Maxi-h-lvt och letar pris, B* får spel, C* dividerar med kassörskan och A* stoppar diskret ner en leksak i fickan.

Kommentarer

Populära inlägg