Svampar...



Spelar en viss roll i vårt liv. Kantarelljakten om höstarna är fin. Har även införskaffat keramiksvampar på helgens skördemarknad. Kan skylla på C. Vi gick hela rundan om borgen och hamnade bland sticklingar, honung och pensionärer på skördemarknaden i parken. Kunde se svamparna framför mig på torpis, men avstod då känslan att det börjar bli väl mycket blingbling... Men med Cs gillande och med argumentet att slippa köpa kryssbollar cyklade vi ner på eftermiddagen och slog till. Allt till ljudet av Cajsa-Stina Åkerlunds ljuva stämma (artisten för dagen).

Därefter en cykeltur om Råbelövssjön, förbi grillande österländska familjer (its part of our culture. Food must smell, hörde jag någon förklara för en frågvis rackare.) Senare längs vägen tränade några familjer fyrspannskörning med häst. Ölstopp i Nosaby och hemmalagad pizza till kvällen. Somnade till dokumentär om livet på savannen.

Dagens övning. Placera svamparna. Wunderschön! Hittade gamla krusbärsbuskar vid stengäret. C och jag grävde upp ett par plantor och planterade vid röda vinbärsbusken. Slängde ner lite färsk hästgödsel med. Får se om det bär frukt.




 

Kommentarer

Populära inlägg