Bebådelsehelgen

Vinden är kall. Skuggan är kall. Men solen har varit framme hela helgen. Den ställer krav på utomhusliv. Igår kändes det som det inte fanns några gränser. Gick 7-km rundan till slottsruinen i träningskläder. På efm blev det en runda till. B-lsberget och bokskogen. Blåsippan var självlysande, nerbäddade i fjolårslöv. Sirliga vackra. På toppen drack vi kaffe och åt chokladbollar gjord av cashewnötter, jordnötssmör, havre, smör och kakao.

I fredags  pratade Martina Haag exakt 45 minuter på stora scenen. Proffsig, rolig. Påminner om Magnus Härenstam. Bjussar på sig själv, men kan inte gestalta starka känslor. Älskade hennes krönikör om det pyttelilla huset i Bromma som var med i Mama för många år sedan.  Ständigt prata om sig själv, skriva utifrån egna upplevelser göra sitt liv till sitt jobb. Hur funkar det?

I lördags var det dags igen, i samma lokal. Bandet Queen-e som ser ut som och spelar Que-n-låtar. Vi bestämde oss en timme innan att gå dit. Sköna gitarriff. Nostalgi.

Våffelhelg. Våffels fredag lunch, våffels lunch lördag med sylt, grädde, glass. Våffels efterrätt söndag. Försökte lansera förrättsvåffels lördag kväll, men det gick inte igenom. Blev toast med löjrom, creme fraiche, lök och bladspenat istället.  Våff, våff.

Kommentarer

Populära inlägg