Mat, städ och film




Oxveckor heter det visst. Brytet mellan helger och mer vårliga tider. Istället för att måla sovrumsväggar blir det en lugn helg. Fredagens badhusbesök blir inställt för att de utrymmer stället och håller stängt. Istället blir det ett tjockt nummer av New Yorker och på spåret. Vi lagar råstekt potatis, veggobiffar, fläskytterlfilebitar i gräddsky, rödkålssallad (citron, blodapelsin, honung salt, rödkål), avokadosallad (små delade tomater, en finhackad rödlök och guacamole med avokado och creme fraiche). Till efterrätt salta kex/finknäcke dopade i mörk choklad och en klick glass. Ett glas rött och sprite.

Lördag, städtvättstäd, laga soffbordet (C). 75% beger sig ut i solen och lufsar Lillörundan, 7 km. Glad att Amsterdamfoten håller 5. Bakar rulltårta som blir bakelse med en klick grädde på. Sedan ser C och jag Manchester by the sea på bio, filmen som fått så mycket beröm. För den som vill se en skärva liv, med mycket sorg, men med liv. Stämmer in i kören av lovord. Verkligen värt att se filmen på bio. Så fint foto.  A o B lagar på var sitt håll kvällsmat till var sin kompis.

Söndag. Snoozar lika länge som lördagen. Därefter Lasagne med spenat, morot, creme fraiche, linser. Lyssnar på p4 dokumentär om en kärlekshistoria med 50 år mellan mötena. Äppelkaka med hemmagjord vaniljsås. Därefter en tur till torpis för att hämta äpplen. Provkör julklappsskidorna. De rullar bra. Alla andra rullskidåkare är fartfantomer, jag är en snigel. De andra tar en tur till kyrkan. Avslutar med storhandling, potatis och purjosoppa med mackor.




Kommentarer

Populära inlägg