Mat upp och ner

Historieätarna på TV med Lotta Lundgren och Erik Haag har varit kul att följa. Sill kokt i svagdricka, pateer, hjärna, mule och grissvans.

Denna julens matplus och matminus för vår del.

Nyårsafton. Vi slår till med hummersoppa som förrätt. I receptet står 1 flaska hummerfond för fyra personer. Vi häller i en flaska hummerfond. Soppan smakar salt som medelhavet. Skulle varit 1 matsked. Oxfilégrytan och fläskfilégrytan suverän, hasselbackspotatisen ok, vit chokladmousse med hallon och blåbär god. Kladdkaka med chokladgrädde och dajmbitar jobbigt söt.

Julmat. Bakat lussekatter 1 gång. Köpt julskinka som smörgåspålägg. C lagat lutfisk som legat i frysen sedan förra året. Gick bra. Fått en kålrotslåda som smakade gott. Därefter haft förmånen att äta 3 julbord varav ett hemmalagat suveränt.

Bästa bjudmaträtten under julen: "Vår" hederliga spenat/keso/köttfärslasagne som blir riktigt vass med lagrad ost och massor av vitlök. Därtill rött vin. Efterrätt fruktsallad med granatäpple, banan, päron, äpple, druvor (och grädde).

Trettondagsafton, snart tradition, semlor samtidigt som julen städas ut. Godaste hemmagjorda någonsin. Tricket: små bullar. Vi klämde 2 var.

Kommentarer

Populära inlägg