En helg med böcker, semlor och barn

En känsla, en våt filt av trötthet som hänger över huvudet vid denna tid på året. Men ändå, mycket som hinns med.

Fredagen. Passar på att avsluta arbetsdagen med ett besök på bokhandeln i Lund. Det blir böcker:

Jonas Gardells "torka aldrig..." del 2. Snabbläser fredag kväll. Om det är att TV-serien har gått, eller att ettan var bättre, så landar den inte riktigt.

Monster av Micael Dahlén. Ekonomiprofessor som besöker massmördare och funderar över varför dessa kultförklaras. Läser några kapitel på tåget på väg hem från Lund, men tröttnar. Märker inte att han kommer djupare i funderingarna.

Bordellhärvan av Jeanne Rauscher, Gösta Elmquist mfl. Om 70-talets "Geijeraffär". Bitvis läsvärd, klipper den under helgen. Bästa bitarna: berättelsen om prostitutionen under 70-talet, utdrag från bordellmammans telefonsamtal. Saftigt.  Träligast: författarna namnger köpare på ett sätt som förminskar grundproblemet.

Har kvar: Safran Froers "Äta djur" en genomgång av köttindustrin, som lär få en att vilja bli vegetarian och Horace Engdahl "Meteroiter och cigaretten efteråt" betraktelser om allt möjligt.

Ytterligare; rolig J som övernattar och hemmalagade semlor och chokladkakor.

Handbollsmatch med A. Det var så fint med dessa smala, mulliga, gulliga 10-åringar som vann sin match. Fick kämpa med att inte börja gråta så rörande det var. Allvaret, målvaktens superjobb, A som strålade som en stjärna när han gjorde mål från högerkanten.

Motion; 10 minuter gummiband, långprommis, pulkaåk.
Mat: stekt lax och hollandaise, gravad lax med gravlaxsås, ägg och avokado, lasagne med vitlök, keso ost, spenat, köttfärs.

Kommentarer

Populära inlägg